Cuib din carne pe foi de placinta

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 3672 vizualizari

 

Am avut niste resturi de foi de placinta si am facut aceste cuiburi dupa reteta de pe ambalajul foilor si sa stiti ca e gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de placinta
  • 250  carne tocata de curcan
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cumin(chimion macinat)
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib din carne pe foi de placinta:

Punem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal

Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea impreuna cu ceapa taiata foarte marunt,adaugam cuminul,nucsoara si lasam sa se inabuseasca iar dupa ce carnea s-a albit dam vasul deoparte si condimentam dupa gust cu sare si piper

Luam cate o foaie de placinta,o ungem pe jumatate cu unt topit,indoim cu partea ne unsa,apoi procedam la fel pana ajungem la un patrat de 10x10 sau mai mic;punem foile in tava cu hartie de copt,peste foi piure,in el facem o gaura sa semene cu un cuib de pasare,in el punem carne,deasupra cascaval ras si lasam la cuptor 20min

Se servesc calde ca un aperitiv.

TIPS-URI

1

de unt e nevoie mai mult decat 1 lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib din carne pe foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe aperitiv