Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 18058 vizualizari

 

Salata de icre proaspete de crap este un preparat culinar traditional romanesc, apreciat pentru savoarea sa delicata si textura cremoasa. Acest fel de mancare, deseori servit ca aperitiv, are la baza icrele de crap, care sunt prelucrate atent si combinate cu diverse ingrediente pentru a obtine un gust echilibrat si rafinat. Desi reteta poate varia usor in functie de regiune sau preferintele individuale, elementele esentiale raman aceleasi: icre proaspete, ulei, suc de lamaie, si, adesea, ceapa fin tocata.
Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa
  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa minerala
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa:

 Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca să se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începem adăugarea uleiului, ca la maioneză. E preferabil să nu se pună  miez de pâine, ca să nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine). Se bat continuu cu mixerul, turnând câte puţin ulei. Când devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă de apă mineral rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase (se adaugă numai cât este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare. Se adauga ceapa tocata foarte fin.Se servesc alaturi de masline si paine de casa. Recomandam si icre de vinete sau icre de fasole

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare festiva din cascaval in cosulete