Curcan la cuptor

de jojoba in Curcan, 12 Ian 2011 | 11720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 30 ml ulei,
  • sare,
  • piper
  • Maghiran uscat,
  • salvie uscata,
  • rozmarin uscat,
  • 30 ml coniac
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • O ceapa mare
  • 2 mere taiate in sferturi
  • Un strugure rosu
  • 100 gr unt topit  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se intinde la loc.

Se aseaza curcanul intr-o tava, se pudreaza in interior cu sare, piper, maghiran, salvie, rozmarin, se pun merele taiate sferturi, ceapa in interior; se unge curcanul pe deasupra cu untul topit, se toarna apa in tava , se acopera cu folie de aluminiu (perforata) si se introduce la cuptorul incins pentru 4 ore (160 grade).

Dupa o ora jumatate, se scoate curcanul si se unge cu sosul format din miere, ulei, coniac, sare si piper. Se acopera cu folia si se introduce in continuare la cuptor. Dupa doua ore si jumatate se scoate folia de aluminiu, se stropeste curcanul cu sosul din tava si se lasa sa se rumeneasca deasupra.

Se  serveste curcanul pe pat de frunze de salata , garnisit cu boabe de struguri si varza de bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de curcan