Curry de bame

de Brindusa in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 6649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane mici de bame in sos de tomate (facute in casa, sau cumparate)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita chimen (ar trebui praf, dar eu n-am mai avut)
  • 2 lingurite curcuma praf
  • 1 varf de cutit chili
  • 3 linguri ulei (de porumb am folosit eu)
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de bame:

reteta pentru conserve de bame am pus-o aici

Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2 minute.

Pune bamele si sucul de rosii si lasa pana ce se formeaza un sos consistent (cam 5 minute). Potriveste de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

pansy1 1

04.03.2010, 22:24

imi place curry chiar si cu legume.cred c ar fi mai interesant sa folosesti praf curry gata amestecat,avand in vedere ca are mai multe mirodenii.la curry de regula se pune chimion nu chimen.
am retinut ideea.multumesc.

Brindusa 1

04.03.2010, 22:57

Praful de curry nu se pune, de fapt in curry-ul adevarat , dupa cate stiu eu. Si da, chimionul se foloseste, dar mi s-a terminat Ce si cate condimente se pun, depinde de reteta si de imaginatia fiecaruia. In bucataria Indiana aproape toate mancarurile se numesc curry si poti alege ce condimente pui sau nu. De aia imi place mie bucataria lor

Panacris 1

16.05.2015, 15:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut cu usturoi