Dakos

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2012 | 5368 vizualizari

 

Este o versiune cretana (grecia) a ceea ce cunoastem ca bruscheta, doar ca aici se foloseste o paine uscata speciala pe care eu personal nu am intalnit-o in alta tara. Sa zicem ca e o paine ( e foarte tare, uscata) facuta din faina integrala de orz 60% si faina integrala de grau 40%. Este foarte scazuta in continutul de colesterol! Deci, foarte sanatoasa!
Se poate servi seara ptr cei care au grija de regim, dar e foarte buna mai ales vara!

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de dakos(painea speciala tare)
  • 200 gr feta
  • 2 cepe rosii taiate felii
  • 4 rosii medii
  • sare
  • oregon
  • ulei masline
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dakos:

Inmuiem painea in putina apa apoi o facem bucati mici si o punem intr-un bol, apoi taiem feta si rosiile in cuburi mici si le adaugam la paine. Punem si ceapa si restul de ingrediente (dupa gust)si amestecam. O putem servi imediat sau o putem lasa putin timp la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dakos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

sorinqashqai 1

12.03.2014, 18:53

la aceasta reteta rosiile se rad sau se blendeaza,otet nu se foloseste,paximadi (bruscheta)de multe ori nu se uda ,cand se uda ,se trece repede pe sub jetul de apa si se scutura sa nu retina multa apa,rosiile rase avand zeama,feta sau urda acrisoara fiid la baza retetei originale se sfarama intre degete ,ceapa la fel nu se foloseste.oregonul si uleiul de masline grecesc dau acea savoare aparte acestei bunatati!!!!!

sorinqashqai 1

12.03.2014, 19:01

in ori ce casa din creta gasesti aceast paximadi(http://www.zouridakis.gr/img/c/2-category.jpg

Doralinda 1

12.03.2014, 19:21

Sorin, sunt casatorita cu grec de foarte multi ani, cele mai multe retete le-am invatat de la soacra care e grecoiaca 100%, alte retete le am de la cumnate, tot grecoiace 100%, adica, fara suparare, te crezi mai grec decat ele?! Si pana la urma, daca esti in Grecia, stii foarte bine ca retetele variaza de la zona la zona! Informeaza-te inainte de a-mi da lectii te rog frumos, sau daca vrei, mai bine publica varianta ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]