Desert biscuiti melci bicolori

de Catalina L in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 3431 vizualizari

 

De cand vroiam sa-i fac acesti biscuiti bicolori in forma de melc...
Foarte incantata de rezultat, sunt buni si frumosi.
 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/biscuiti-melci-bicolori.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g de faina
  • 60 g de amidon de porumb - maïzena
  • 130 g de zahar
  • 200 g de unt moale
  • 2 galbenusuri + 1 albus de ou
  • esenta de vanilie
  • 35 g de cacao pudra (fara zahar)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti melci bicolori:

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati.

Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati.

Impartiti aluatul obtinut in 2.

Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate.

Cu un sucitor intindeti aluatul alb intr-un dreptunghi. L-am intins pe un film alimentar fainat si l-am dat la rece. Intindeti la fel aluatul cu caccao. Era foarte dur si friabil, l-am pus din nou la robot si am adaugat jumatate de albus de ou. Amestecati 2 minute. Perfect si usor de intins, la fel pe un film alimentar..

Scoateti aluatul alb, ungeti-l cu albusul de ou ramas si rasturnati peste el aluatul cu cacao.

Presati bine si rulati strans. Puneti ruloul obtinut in film alimentar si dati la rece cel putin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Scoateti ruloul si taiati felii de 0,5-1 cm.

Puneti-le pe 2 placi acoperite cu foaie de silicon sau hartie de copt.

Veti obtine 35-40 de biscuiti.

Coaceti timp de 12 -14 minutes. Puneti-i pe un grill sa se raceasca.

Conservati biscuitii intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti melci bicolori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca