Desert briose cu prune

de lucy2002 in Dulciuri, 3 Noi 2019 | 5736 vizualizari

 

Am avut cateva prune pe care le tot mutam de ici colo... si cum am tot facut prajituri cu prune toamna asta chiar nu mai avem inspiratuie ce sa fac cu ele...m-am hotarat sa fac aceste briose cu prune, reteta rapida si foarte usoara. Ce sa va zic ?Au fost asa de bune ca s-au terminat rapid.:X Incercati si veti vedea! :)
 

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr unt topit
  • amestec de zahar( o lingura) + scortisoara( o lingurita)
  • 15 prune taiate cubulete si presarate cu scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu prune:

Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel.

In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu.

Turnam ingredientele lichide peste cele uscate, amestecam cu telul pana se incorporeaza toata partea uscata si arata ca un aluat de clatite dar mai gros ca consistenta(ATENTIE!... nu amestecam foarte mult, doar atat cat trebuie) 

Pregatim formele de briose, asezam hartiute si cu ajutorul lingure de inghetata pune compozitie de aluat pana la jumatatea formei , adaugam prune taiate cubulete si revenim cu compozitie de aluat. Procedam asa pana epuizam aluatul. Pe fiecare briosa am pus prune taiate si dam presarat cu amestec de zahar si scortisoara.

Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade  pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

untul topit si racit la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere