Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 10 Ian 2021 | 1959 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Va propun o varianta fara gluten cu ciocolata neagra 85% si crema de castane. N-am pus alt zahar rafinat in aceasta reteta deci poate fi considerata low carb.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/buturuga-cu-ciocolata-si-crema-de.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat -génoise:

  • 5 linguri de indulcitor natural erithritol ( sau 80 g de zahar)
  • 6 oua
  • 100 g de ciocolata neagra 85%
  • vanilie
  • 1/2 lingura praf de copt

Pentru garnitura :

  • 200 ml de smantana lichida
  • 2 linguri bune de mascarpone
  • 100 g de crema de castane
  • 1 lingura de rom

Pentru decor :

  • 100 g de ciocolata neagra 85%
  • 100 ml de smantana lichida
  • 1 lingura de crema de castane
  • 2-3 castane confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb):

Incalziti cuptorul la 180°C.

Blat -génoise:

Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt.

Frecati galbenusurile cu restul de indulcitor si vanilia timp de 10 minute. Puneti ciocolata topita , amestecati si incorporati albusurile batute spuma.

Varsati aluatul pe o placa acoperita cu hartie de copt si coaceti timp de 14 minute. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se -nruleaza rapid in noua hartie. Se lasa sa se raceasca.  

Pregatiti garnitura: Bateti la robot smantana lichida cu mascarponele pana obtineti o frisca.

Cand crema se tine bine adaugati romul si treptat crema de castane.

Derulati biscuitul. Puneti crema deasupra lui (pastrati 2 linguri pentru decorul final) .

Am pus un pic de castana confiata maruntita si am rulat biscuitul strans.

Puneti-l din nou in hartie si dati-l la rece cel putin 1 ora. Puneti ciocolata la topit cu smantana la bain-marie si amestecati bine.

Taiati marginile si puneti prajitura pe un gril.

Varsati crema ganache deasupra. Dati la rece 1 ora.

Scoateti si decorati cu crema pastrata si cu castane confiate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie