Desert chec zebra

de -Licurici- in Dulciuri, 27 Iun 2017 | 3350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 230 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de cacao:
  • 60 g unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra:

Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin.

Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand.

Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se incorporeaza bine.

Compozitia se imparte in 2.

Pentru crema de cacao, se amesteca toate ingredientele pe foc, pana se ingroasa.

Crema se adauga peste jumatate din crema si se amesteca bine.

Intr-o tava pentru cozonac, cu hartie de copt, se pune in mijlocul tavii, alternativ, cate o lingura din fiecare compozitie, pana se termina.

Se baga la cuptor pentru 30-35 min sau se verifica cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale