Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Intr-un castron mai mare, bate ouale cu zaharul, cu un tel. Adauga untul topit si racit, vanilia si coaja de lamaie.
Adauga laptele batut si omogenizeaza usor.
Separat, amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Pune apoi amestecul uscat peste cel umed si omogenizeaza bine.
La final, pune fulgii de ciocolata si incorporeaza-i in aluat.
Lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute.
Unge o tigaie cu putin unt, las-o sa se incinga bine si pune cu polonicul cate doua clatite.
Cand se formeaza mici bule la suprafata, intoarce-le pe partea cealalta cu o paleta.
Nu este nevoie sa ungi mereu tigaia.
Procedeaza la fel pana termini aluatul si faci toate clatitele.
Serveste clatitele americane cu fructe de padure proaspete si putina miere.