Voiam sa fac cornulete inca inainte sa mergem la Paltinis, dar numai acum am reusit sa le fac. Cu putin ajutor din partea mamei si am reusit sa fac niste cornulete tare bune.
Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea.
Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca.
Am pus peste faina iaurtul grecesc apoi ouale batute bine. Dupa ce a crescut maiaua, am turnat-o peste faina. Restul de lapte l-am incalzit impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Am amesteca pana s-a topit tot zaharul apoi l-am turnat peste faina. La final am pus untura si coaja de lamaie.
Am inceput sa amestec cu o lingura pana s-au incorporat ingredientele apoi am turnat pe masa amestecul. L-am framantat pana nu s-a mai lipit de maini apoi l-am pus in bol sa se odihneasca jumatate de ora.
Rahatul era gata taiat cubulete.
Am rupt din aluat o bucata mica de aluat pe care am intins-o cu sucitorul in forma rotunda. Cu un cutit special am taiat in 8 triunghiuri sau mai multe daca se nimereste foaia mai mare. Am pus rahat pe marginea mai lata apoi am rulat.
Le-am asezat direct in tava apoi le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana s-au rumenit frumos. Le-am lasat putin sa se raceasca apoi am presarat zahar pudra.
M-a ajutat si mami putin (mai ales la partea cu cuptorul), nu am facut chiar tot eu.
1
Se pot umple cornuletele si cu gem amestecat cu nuca.
2
Din cantitatea data au iesit 2 tavi mari de cuptor si o tava mai mica!