Iniţial am vrut să pregătesc un chec, apoi am hotărât din mers să-l transform în aluat de fursecuri şi, cu toate că am avut mai multe ouă faţă de un aluat de fursec, a ieşit foarte bun şi exact cu gustul acela pufos, totuşi crocant. I-am ştampilat cu multă dragoste, i-am glazurat cu ciocolată şi i-am răsfăţat cu multe seminţe de dovleac şi fulgi de migdale rumenite la cuptor. Ne-au plăcut mult.
Mod de preparare:
Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făină cât cuprinde, amestecând de acum cu o spatulă. Se adaugă făină până se obţine un aluat ferm şi consistent, se frământă doar uşor. Se întinde aluatul cu un sucitor pe masa presărată cu făină. Eu am cântărit făina la final, aşadar cantitatea dată la ingrediente mai sus este cu tot cu făina folosită la întins aluatul.
Se decupează din foaia de aluat cercuri cu o formă de patiserie, se ştampilează, dacă aveţi ştampile haioase. Dacă nu, folosiţi orice ustensile sau şabloane aveţi la îndemână. Este distractiv de făcut cu cei mici.
Se aşază fursecurile intr-o tava pregatita cu foaie de copt si se coc la foc mediu aprox 12 minute. Sunt gata foarte repede, aveti grija de ei, sa nu se usuce. Trebuie să rămână albe. Se lasă la răcit.
Între timp, se dau la cuptor, la foc foarte mic, câteva minute, fulgii de migdale şi seminţele de dovleac, într-o tavă cu hârtie de copt.
Într-un ibric se pun câteva linguri de lapte, care se încălzeşte pe foc mic. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata amăruie şi cea cu lapte, rupte în bucăţi mici, se amestecă până se omogenizează. Se mai pune pe foc din când în când, la nevoie, dar ţinând ibricul mai departe de flacără, pentru a nu arde ciocolata. Se lasă un pic la răcit, să devină mai groasă şi să se închege uşor, apoi se glazurează fursecurile.
Se presară fulgi de migdale şi seminţe de dovleac. Pe câteva eu le-am lăsat simple, doar cu mieji de nucă.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: aprox 12 min fiecare tavă
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/fursecuri-cu-ciocolata-migdale-si.html