Desert gogosi – Inimioarele Oanei

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2619 vizualizari

 

Pentru concursul “Fii Chef Bucataras Inspirat”, am pregatit niste gogosi pufoase in forma de inimioare, inspirata de reteta Oanei: https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-reteta-video-65501.html
Am modificat putin cantitatile in functie de resursele mele, am inlocuit untul topit cu ulei, iar in loc de 500 ml lapte am folosit 250 ml lapte si 250 ml apa. In plus, am folosit mai putin zahar la compozitie pentru a le servi la final cu dulceata de caise (preferata alor mei) sau zahar pudra vanilat in casa (preferatul meu).

 

INGREDIENTE

  • Un cub mic drojdie proaspata,
  • 100 g zahar,
  • 250 ml apa calduta,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 2 oua,
  • Coaja de lamaie,
  • Faina cat cuprinde,
  • Ulei pentru framantat;
  • Zahar pudra vanilat in casa
  • Dulceata de caise
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi – Inimioarele Oanei:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic.

Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul bucati mai mici care se lucreaza pe rand. Se intinde prima bucata intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu o forma de patiserie. Eu am facut forme diferite, dar inimioarele au fost preferatele mele si le-am dedicat Oanei pentru reteta ei :)

 

Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii.

 

Se servesc cu dulceata preferata sau zahar pudra vanilat in casa.

 

Timp total: aprox 2h 40min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi – Inimioarele Oanei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

04.09.2017, 22:32

Rocsi, si mie la fel! Si sa se topeasca zaharul pudra pe ele!

elucubratiiculinare 1

08.09.2017, 08:35

Ancutsa 1

08.09.2017, 20:18

Mihaela,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura