Desert melci cu crema de vanilie si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Dec 2021 | 4370 vizualizari

 

Mi-a venit cheful sa framant niste melci in momentul in care spalam masa se la bucatarie si mi-am amintit ca masa in cauza daca ar putea sa vorbeasca ar insira o serie de retete delicioase. Masa asta din povestioara mea e mai batrana decat mine, n-am eu ani cate retete mi-ar povesti. In fine, desi cu ''fata uzata'' masa este foarte rezistenta, mai tine mult si bine , deci pot sa ma joc in voie si sa mesteresc dulcegarii si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 70 g unt cu 82% grasime
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura faina
  • Pt. uns
  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu crema de vanilie si stafide:

Crema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina, am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce amestecul a inceput sa se ingroase. Am stins focul, am adaugat untul si esenta de vanilie, am omogenizat bine si am acoperit cu folie alimentara, am lasat sa se raceasca.

Aluat : Am amestecat faina cu drojdia. Separat am diluat in laptele caldut zaharul si sarea, am topit untul, am turnat putin lapte peste faina si drogdie. Am amestecat un pic apoi am adaugat oul, untul topit si restul de lapte si am framantat un aluat nelipicios. Eu am folosit robotul, am scapat de framantat. Am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei,am acoperit castronul cu folie alimentara si am lasat sa creasca la loc cald cca 1 ora si 30 min. 

Am presarat faina pe masa, am scos aluatul din castron si am intins o foaie dreptunghiulara, peste foaie am intins crema racita ( am mixat-o cateva min inainte sa o intind pe foaie de aluat), peste crema am presarat stafidele. Am rulat cu grija un rulou strans bine, am taiat  rulouri cam de 3 cm, mi-au iesit 16 bucati de melcisori.

Am asezat rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, cate 8 buc in tava, am uns rulourile cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, sincer nu am cronometrat cat am tinut tava l-a cuptor, m-am uitat cand au inceput sa se rumeneasca frumos, atunci le-am scos din cuptor. Se pot pudra cu zahar sau se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu crema de vanilie si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat