Cand iti este pofta de ceva bun, incearca aceste rulouri dulci si pufoase, umplute cu unt, zahar, scortisoara. Daca iti place, poti adauga si stafide in aluat.
Pentru aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, drojdie, lapte, unt, ou, scortisoara, gem.
Cum se prepara aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase:
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul si sarea.
Dizolva drojdia in laptele cald, apoi toarn-o peste ingredientele uscate.
Adauga untul topit si oul batut, framantand pana obtii un aluat elastic (10-15 minute).
Acopera bolul si lasa aluatul la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara.
Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.
Unge foaia cu untul moale si presara uniform zaharul cu scortisoara.
Ruleaza strans aluatul pe lungime si taie-l in felii de aproximativ 3 cm grosime.
Asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Acopera si mai lasa-le la dospit 30 de minute.
Coace rulourile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute, pana devin aurii.
Incalzeste gemul de caise si unge rulourile imediat ce le scoti din cuptor pentru un aspect lucios.
Optional, poti pune si glazura de zahar.