Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 7 Iul 2020 | 4680 vizualizari

 

O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru ca iese la fel de grozava! Puteti inlocui ciresele cu zmeura, visine sau caise, in functie de fructele voastre preferate! Pe langa faptul ca este delicioasa, iese si satioasa, ajunge sa serveti doar doua bucatele!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr indulcitor pulbere
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cu varf cacao
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250-300 gr cirese
  • 50 gr ciocolata alba cu indulcitor
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar:

Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare. Puneti laptele, esenta de rom, apoi nuca macinata, praful de copt si mixati bine. Cerneti cacaoa si o incorporati, apoi faina cernuta o adaugati treptat. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare, le amestecati in compozitia de mai sus, cu o paleta, cu miscari usoare. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia de negresa si o nivelati. Asezati ciresele din loc in loc. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 40-45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, scoateti negresa din cuptor si o lasati sa se raceasca. Amestecati smantana pentru frisca cu ciocolata alba, le puneti pe baie de aburi, amestecati continuu ciocolata este complet topita. Puneti ciocolata topita intr-un pos cu varf foarte subtire. Portionati prajitura, o decorati cu ciocolata alba, chiar si cu cirese! Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bicolora cu cirese