Desert pariziene cu branza dulce

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2020 | 3178 vizualizari

 

Aveam putina branza dulce si niste urda dulce, m-am sucit, m-am rasucit si mi-am amintit ca salvasem o reteta de pariziene de la bucataras Corina ( nemtoaica ):))))))), asa ca mi-am bagat nasul la reteta ei, recunosc ca n-am respectat-o 100% ca am naturelul simtitor si fac cam ce vreau eu....

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g faina
  • 1 ou
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt cu 80% grasime
  • 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )
  • 1 lingurita cu coaja de lamaie cu zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 250 g urda dulce
  • 200 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 linguri zahar
  • Pt. uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza dulce:

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit impreuna cu zaharul si untul. Oul l-am pus intr-un castronel si l-am batut bine apoi am turnat amestecul de lapte unt si zahar, incalzite, am omogenizat bine. Ingredientele lichide le-am turnat peste cele solide si am framantat bine, am obtinut un aluat molicel dar care nu se lipeste. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la creasca , la loc caldut, cca 1 ora . Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 10 bile aproximativ egale ( eu le-am cantarit , cca 95 g o bila). AM lasat bilele la crescut inca 10 min.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat branza dulce cu urda, am adaugat zaharul, cele 2 oua si albusul, zaharul vanilat si un pic de sare. Pentru ca mi s-a parut ca e cam moale umplutura am adaugat si o lingura de gris, am omogenizat bine.

Dupa ce au trecut cele 10 min, am luat fiecare bila in parte si am intins-o intr-un dreptunghi, am intins umplutura ( cca 73 g ) in parte superioara, in partea inferioara am facut crestaturi de cca 1 deget lungime si 1 deget latime. Am rasucit aluatul peste umplutura, am presat cu degetul marginea si am continuat sa rasucesc peste partile crestate, am curbat cornul format si l-am asezat in tava. Am procedat asa pana am format toate cele 10 bile. Am lasat la crescut 10 min apoi am uns cu galbenus de ou amestecat cu unt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25 min , pana incepe sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

in functie de faina pe care o folositi este posibil sa mai fie nevoie de faina, va dati seama dupa framantat, nu trebuie sa se lipessca de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta melc cu branza si crema de vanilie