Bunatati de Paste
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca cat sa tinem un deget in el fara sa ne arda.
Intr-o cescuta punem drojdia si o dizolvam in putin lapte caldut. Turnam in mijlocul fainii si incepem sa framantam, turnand cate putin din laptele caldut. Framantam pana nu se mai lipeste de maini, apoi adaugam untul topit, la temperatura camerei si framantam pana se incorporeaza. Lasam sa creasca 1/2 ora.
Intre timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un castron branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, galbenusurile si praful de budinca. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie.
Intindem 3/4 din aluat pe fundul si peretii unei forme rotunde tapetata cu hartie de copt. Asezam umplutura. Din aluatul ramas intindem 2 suluri subtiri pe care le impletim si le asezam pe margine. (eu am facut si vreo cativa iepurasi pe care i-am asezat deasupra)
Se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.