Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 30 Mar 2018 | 6092 vizualizari

 

A iesit atat de buna si aromata ca va trebui repetata cat de curand!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 1 lgt esenta migdala marocana Dr.Oetker
  • 50 g stafide
  • 2 lg lichior Amaretto
  • 50 g mix de fructe uscate
  • 5 lg faina
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker

Mai avem nevoie de:

  • Zahar pudra vanilat Dr.Oetker
  • Floricele de napolitana Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide:

Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg de zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma ferma. Se lasa deoparte pana se prepara amestecul de branza.

Intr-un bol se pune branza impreuna cu iaurtul, zaharul, galbenusurile si aromele. Se mixeaza impreuna pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga stafidele si fructele uscate. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza din nou. Se adauga in doua transe spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la omogenizare completa.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute apoi se reduce focul la 160 de grade pentru inca 45-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata atunci este gata. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor pt cateva minute. 

Se scoate din tava doar cand este foarte bine racita. Se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se decoreaza cu flori de napolitana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compizitie 1-2 lg rase cu gris.

2

Se pot adauga ce arome preferati!

3

Diametrul tavii este de 23 cm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza si stafide