Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Dec 2020 | 4974 vizualizari

 

Sezonul asta la ''Chefi la cutite'' a fost unul in care para fiarta in vin a fost vedeta, pana aici nimic nou sub soare, de aici incepe beleaua ca am avut comanda serioasa de pere fierte-n vin. Asa ca varand-nevrand m-am apucat de fonfleuri, ca asa le zic eu la chestiile astea mai trendy-flendy.Am cautat mai multe retete pana m-am oprit la cea a lui chef Florin Dumitrescu, a fost mai pe placul meu, desi nu ma dau eu in vant dupa fonfleuri din astea ( a fost bun dar nu ceva sa ma faca sa zic ''mai vreau'') e un desert fin care merge servit la mese festive.Reteta era pentru 4 pere eu am facut la dublu.

 

INGREDIENTE

  • 8 pere mai tari
  • 300 g zahar dark brun- Dark Brown Sarkara ( din asta am avut eu )
  • 1 pliculet esenta vanilie bourbon finnesse Dr. Oetker
  • Vin rosu- am avut de doua feluri
  • 325 ml Rose demidulce
  • 750 ml Pinot Noir demisec
  • Frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca+ 2 pliculete zahar vanilat
  • Inghetata de vanilie
  • Pentru grisine crocante
  • 275 g aluat foitaj de la Lidl
  • zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca:

Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa poata sa stea frumos pe farfurie. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul brun-negru, am adaugat esenta de vanilie si vinul, am amestecat sa se topeasca zaharul, am asezat perele( sa fie acoperite de vin) apoi am pus la fiert, se fierb cca 40 min, para sa fie de consistenta perei  din compot.Cat au fiert perele am pregatit grisinele. Dupa cca 40 min am scos perele din vin , am lasat vinul sa fiarba pana am obtinut consistenta unui sirop.

 Grisine crocante : Am intins aluatul foitaj dupa ce l-am lasat sa se dezghete peste noapte, am presarat zahar brun, am presat un pic sa intre zaharul in aluat, apoi am decupat grisine, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am incins cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor, le-am lasat sa se rumeneasca frumos apoi le-am scos din tava si le-am lasat la racit.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu 2 pliculete de zahar vanilat, am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte tare, am lasat la frigider frisca pana am asamblat farfuria.

Asamblare : Am asezat pe farfurie para, am turnat sosul de vin, apoi am pus inghetata, frisca si grisine si cam asta a fost povestea perei fierte-n vin.Sa aveti pofta, mi-a placut sa le pregatesc. Ps. foarte bun siropul de vin...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.12.2020, 19:45

Ce le-ai aranjat, mai ceva ca la restaurant!

Bunica 1

22.12.2020, 08:53

Toate au un inceput,Cleme!Chiar si flonfleurile!))))

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:30

Dar ce bine ai imbatat perele...arata senzational, imi imaginez gustul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu pere si stafide