Cel mai minunat aluat fraged, cea mai delicioasa placinta cu branza, e de ajuns sa gusti o singura bucatica si nu te mai poti opri din mancat si savurat....o minunatie!
Salvati reteta aluatului si pentru placintele cu mere, merita din plin 5 *****!
Aluat fraged:
Umplutura:
Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri.
Intr-un vas se pune untul rece taiat bucatele dar moale, faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, praful de copt, otetul, laptele dulce si se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza usor si se da la rece pana se pregateste umplutura.
Crema de branza: Se amesteca cele doua feluri de branza cu smantana, ouale, zaharul, aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, grisul, amidonul, praful de copt.
Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.
Se intinde prima foaie la dimensiunea tavii in care facem placinta, eu am intins foarte usor aluatul pe o suprafata infainata si cu faina si cu amidon.
In tava unsa cu unt am asezat prima foaie la baza, am pus umplutura, iar deasupra a doua foaie, pe care am uns-o cu galbenus de ou.
Am copt placinta in jur de 45- 50 de minute, la 180 de grade Celsius pana s-a rumenit frumos.
Cand s-a racit, am portionat placinta si am pudrat-o cu zahar.
O mare bunatate!
1
daca va plac stafidele puteti pune in umplutura