Desert placinte cu halva

de Lau in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 9004 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 200 g margarina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa calduta
  • 200 g halva
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu halva:

Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min.

In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie, sarea, zaharul si amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam maiaua, margarina la temperatura camerei si incepem sa framantam aluatul pana rezulta o coca omogena (daca este nevoie, adaugam apa calduta), la final framantam cu ulei, pana rezulta un aluat omogen.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intinem aluatul pe masa unsa cu ulei, taiem patrate in care vom adauga in mijloc halva (pe care o vom sfaramam cu furculita sau o dam prin razatoare).

Eu am facut in forma de trandafir, dar voi puteti face cum doriti placintele.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu un prosop si lasam la dospit 15 minute.

Le ungem cu apa si zahar si dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos, daca dorim putem presera mac.

Cand inca sunt calde, le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu halva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]