Desert prajitura After Eight

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Mar 2021 | 5017 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucataras Gicuta, dar am asamblat-o cum am vrut eu. Iar concentratia de sirop de menta si lichior mi-a ''dictat-o'' Vali, ca el a vrut prajitura asta. A gustat din crema pana a zis e destul de mentolata...dar parca ar mai merge nitel...am zis eu stop ca mai mananca si altii...:)))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat - am folosit o tava cu dimensiunea de 34/24 cm
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Sirop 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta
  • Crema
  • 700 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • sirop de menta ( in functie de cat de intens va doriti gustul de menta)
  • lichior de menta
  • un pic de colorant gel verde, nu mult ca se coloreaza si de la sirop si lichior
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra Schoghetten
  • 100 g ubt cu 82% grasime
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • Decor
  • 50 g ciocolata neagra schogetten
  • 30 g unt 82% grasime
  • 3 linguri frisca lichida
  • bucatele de ciocolata After Eight
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura After Eight:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea, laptele, uleiul si am mixat pana ce s-au incorporat bine. Am adaugat amestecul de faina, gris, cacao si praf de copt, cernut, cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat albusurile batute spuma, folosind aceleasi miscari lente d ejos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat compozitia in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor si am copt cca 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop. Am amestecat apa cu siropul de menta.

Crema : Am pus frisca lichida intr-un castron de inox, am adaugat ciocolata si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am lasat sa se tempereze putin compozitia, apoi am bagat castronul in congelator pentru 30 min, asta-i varianta rapida, sau lasat peste noapte la frigider. Am scos castronul din congelator am mixat bine, apoi am adaugat sirop si lichior de menta ( dupa gust, cat de intens se vrea gustul de menta)

Glazura : Am facut-o in momentul in care m-am apucat d easamblat. Intr-o craticioara am pus untul,apa si uleiul si am lasat pe foc pana ce untul sa topit, apoi am tras de pe foc si am incorporat ciocolata. Am lasat cateva minute sa se tempereze .

Asamblare : Am indreptat blatul pe margini, am tapetat tava in care am copt blatul, cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am insiropat, apoi am intins o parte din crema si am nivelat bine. Apoi am intins glazuta. Am bagat la frigider prajitura pentru 30 min. Am scos-o , am taiat marginile, am portionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Am obtinut 24 de bucati aproximativ egale. Restul de crema l-am pus intr-un posh si am ornat fiecare bucatica in parte. Am incalzit 50 g ciocolata amestecata cu 30 g unt si 3 linguri de frisca lichida, amestecul obtinut l-am pus intr-un posh, am taiat varful putin si am ornat fiecare bucata de prajitura. La final am pus pe fiecare bucata d eprajitura o bucatica de ciocolata after eight.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere