Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat

de mirela0911 in Prajituri, 24 Ian 2021 | 6351 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 130 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 100 g faina alba
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Crema cu lapte condensat:

  • 90 g faina alba
  • 90 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lg frisca lichida
  • 250 g lapte condensat
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile, inclusiv cele 5, se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva iar spuma devine tare si lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pentru incorporare. Faina, nuca si praful de copt se amesteca impreuna. Se toarna peste spuma in 2-3 reprize si se amesteca cu grija pana la incorporare.

Se toarna compozitia in tava cu dimensiuni de 22x33 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. 

Crema cu lapte condensat: Intr-o oala cu fundul dublu se amesteca cu telul faina, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna treptat laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se transfera oala pe foc si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase ca o budinca, avand grija sa amestecam mereu pentru a nu se prinde de fund. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. 

Intre timp se pune gelatina la hidratat in cei 50 ml apa. Ciocolata se rupe bucati si se incalzeste impreuna cu frisca pana ce se topeste. Se lasa sa se raceasca.

In crema de lapte racita se adauga laptele condensat si se mixeaza bine. Se adauga apoi ciocolata topita si racita si se mixeaza. La final se pune gelatina incalzita inainte, atata timp cat sa se dizolve granulele. Se amesteca totul bine si se lasa 15 minute sa se odihneasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se asaza o parte pe o tava. Se unge cu jumatate din cantitatea de crema apoi se pune deasupra al doilea blat. Se unge cu restul de crema, se niveleaza frumos si se presara deasupra nuca macinata.

Se da la rece pentru cateva ore dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra nuca de cocos, ciocolata razuita, orice aveti la indemana.

2

Daca nu aveti lapte condensat, adaugati in crema de lapte calda ciocolata cu lapte sau amaruie si veti obtine o crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu ciocolata