Desert prajitura cu caise

de - Andreea - in Prajituri, 28 Iun 2017 | 3253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr caise
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt ( sau margarina)
  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 50 gr cacao
  • 180 ml lapte
  • 2 oua
  • 1\2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • zahar vanilat ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit.

Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. 

Separat, amestecam faina cu praful de copt si cacaua.

Adaugam acest amestec in bol,alternand cu laptele rece si amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si turnam compozitia.

Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in patru parti egale.

Asezam caisele la suprafata compozitiei din tava, lasand dupa preferinta mai mult sau mai putin spatiu intre caise. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 25-30 minute. ( faceti testul cu scobitoarea)

Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca, presaram zahar vanilat (optional) si o portionam dupa plac. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat