Pentru ca tot sunt in faza de pregatit dulceturi din diferite fructe de sezon, acum cirese amare, visine altoite cu cirese, am pus si de-o prajitura.
Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca cat timp am mixat galbenusurile cu zaharul farin. Cand galbenusurile si-au dublat volumul am incorporat si untul topit, apoi am adaugat jumatate din faina si am amestecat incet. Am adaugat jumatate din albusurle batute spuma, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Adaugam si restul de faina si-l incorporat tot cu miscari lente, apoi incorporam si restul de albusuri, tot cu miscari lente de jos in sus. Am turnat blatul in tava tapetata, apoi am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 4-5 min, apoi am scos tava din cuptor si am asezat fructele peste blat, am introdus din nou tava la cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine.
Crema : Am mixat mascarponele cu laptele condensat caramelizat cca 5-6 min, pana am obtinut o crema spumoasa.
Frisca : Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma, am adaugat zaharul pudra si am mai mixat cca 2-3 min.
Asamblare : Am scos blatul din tava si l-am asezat pe un platou, am taiat marginile, apoi am intins crema, am portionat prajitura apoi am ornat cu frisca, cirese si aschii de ciocolata.