Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot

de anca_rm in Slow Cooker, 28 Iul 2017 | 4772 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura la slow cooker Crock-Pot, dar se poate face si la cuptor.
Este perfect atunci cand vrei ceva dulce, dar nu vrei sa pornesti cuptorul pentru ca in casa deja este foarte cald.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 morcov razuit
  • 150 gr faina (5 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
  • sucul de la o jumate de lamaie
  • 1/2 lingurite bicarbonat sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Extra :
  • 30 gr fulgi de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot:

In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.

Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica.

Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se topeste tot zaharul. Daca folositi zahar brun, o sa aveti o culoare maronie, daca folositi zahar alb, atunci prajitura va avea o culoare deschisa.

Adaugam sucul de lamaie, uleiul, praful de copt, bicarbonatul, morcovul, scortisoara si faina. Faina ar fi bine sa nu o puneti pe toata odata, ci sa fie incorporata treptat, deoarece cantitatea necesara depinde de cat de suculent este morcovul.

Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt.

Nivelam si punem deasupra fulgi de ciocolata. 

Coacem prajitura in slow cooker Crock-Pot, timp de 2.30 minute ore, la treapta de temperatura low sau in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 minute.

 

In slow cooker Crock-Pot, cam din jumate in jumate de ora, am ridicat capacul, am sters aburi si am invartit putin vasul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L