Am pregatit aceasta prajitura la slow cooker Crock-Pot, dar se poate face si la cuptor.
Este perfect atunci cand vrei ceva dulce, dar nu vrei sa pornesti cuptorul pentru ca in casa deja este foarte cald.
In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.
Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se topeste tot zaharul. Daca folositi zahar brun, o sa aveti o culoare maronie, daca folositi zahar alb, atunci prajitura va avea o culoare deschisa.
Adaugam sucul de lamaie, uleiul, praful de copt, bicarbonatul, morcovul, scortisoara si faina. Faina ar fi bine sa nu o puneti pe toata odata, ci sa fie incorporata treptat, deoarece cantitatea necesara depinde de cat de suculent este morcovul.
Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt.
Nivelam si punem deasupra fulgi de ciocolata.
Coacem prajitura in slow cooker Crock-Pot, timp de 2.30 minute ore, la treapta de temperatura low sau in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 minute.
In slow cooker Crock-Pot, cam din jumate in jumate de ora, am ridicat capacul, am sters aburi si am invartit putin vasul.