Desert prajitura cu prune rasfatate

de amalia01 in Prajituri, 6 Oct 2018 | 2359 vizualizari

 

Reteta care mi-a oferit inspiratie este aceasta : https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-prune-64737.html
Iar ceea ce am schimbat eu :
- am inlocuit faina cu un amestec de faina si amidon alimentar
- in loc de unt am folosit  margarina
- am adaugat 100 ml lapte
- am rasfatat prunele cu zahar brun si scortisoara, eliminand esenta de rom
...si am folosit alte unitati de masura.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar +50 g zahar brun
  • 100 g amidon
  • 200 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 300 g prune
  • 1 lgt scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune rasfatate:

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.

    Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!

  Asezi hartia de copt in tava.  

  Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase. Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare. Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.  

  Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune, cat mai uniform.  

  Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea. Cand este gata, presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava. 

Servesti prajitura taiata cubulete, nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.

  Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.

TIPS-URI

1

  Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune rasfatate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere