Desert prajitura de caramel

de Zamfira in Prajituri, 16 Oct 2015 | 31055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 pachetele cafea 2 in 1
  • praf de sare
  • Crema de caramel:
  • 2 pliculete budinca de caramel
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de caramel:

Blatului: Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant si praful de copt.

In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de sare).

Amestecam totul cu grija pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava de prajituri tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade, primele minute lasam focul la maxim, apoi reducem intensitatea. Timp de coacere 30-35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca.

Crema: Fierbem budinca din 2 pliculete praf de budinca, 500 ml lapte si 4 linguri zahar tos si o lasam apoi la racit. Frecam untul cu 4 linguri zahar pudra.

In final omogenizam cele doua compozitii cu mixerul pana cand se amesteca untul cu budinca. Atentie: budinca trebuie sa fie foarte rece!

Batem frisca 450 ml spuma tare.

Caramelizam 3 linguri de zahar si cand are culoarea de chihlimbar adaugam 50 ml frisca lichida si 1 lingura ulei. Atentie la aburii fierbinti care se produc odata cu adaugarea lichidului de frisca!

Intindem crema de caramel pe suprafata blatului rece.

Deasupra punem frisca batuta tare, iar in final sosul de caramel (usor caldut) distribuit cu o lingura, iar apoi amestecat putin in frisca cu ajutorul unei furculite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere şi caramel