Muffins cu prune

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2010 | 5142 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine, mi-as umple casa cu parfum de amestec de prune, scortisoara si zahar :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1/2 cana unt topit si racit
  • 3/4 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lg praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt scortisoara macinata
  • 1 lgt nucsoara macinata
  • 2 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 cana lapte
  • 10-12 prune mari, taiate in bucatele
  • Pentru topping:
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu prune:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartii speciale pentru muffins.

Ingredientele pentru topping se amesteca bine.

Faina, sarea, scortisoara, nucsoara si praful de copt se amesteca. Intr-un alt vas, ouale se mixeaza la viteza mica cu laptele si esenta de vanilie. Se adauga untul topit, apoi amestecul se incorporeaza cu miscari usoare in amestecul de faina, fara sa insistam prea mult.

Fiecare forma de muffin se umple pe jumatate cu aluat, apoi se aseaza cateva bucatele de pruna, dupa care acoperim cu restul de aluat.

Toppingul se presara peste aluat, apoi tava se da la cuptor pana cand briosele se rumenesc si trec testul scobitorii.

Se scot din tava dupa 10min si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca