Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

de Gherca Daniela in Prajituri, 2 Noi 2018 | 9485 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, gustoasa si aromata! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul maro:
  • 1 borcan visine din compot, dar se pot folosi si proaspete sau alte fructe
  • 90 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • putina sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 100 g iaurt grecesc
  • Pentru blatul alb:
  • 250 g ricotta
  • 2 oua mici
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata, cu visine din compot:

 Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.
Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana obtinem o compozitie grosuta, dupa care adaugam iaurtul si amestecam pana la incorporare.

      Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20x20 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.

      Branza ricotta o amestecam cu zaharul, esenta de vanilie si ouale, apoi adaugam faina si grisul, omogenizam si turnam compozitia rezultata peste blatul maro, iar cu o lingura amestecam de jos in sus din loc in loc pentru a obtine o prajitura marmorata.
     Deasupra prajiturii punem visinele una langa alta, apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180° pentru cca. 30-35 minute.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra