Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 13 Noi 2017 | 5314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • Umplutura de branza:
  • 700 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/ plic)
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza:

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara.

Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul, esenta de rom, praful de sare, ouale si untul taiat bucatele. Se framanta cu mana toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se pune aluatul intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt se intind 3/4 din aluat, se adauga merele, amestecul cu branza, iar la final se rade restul de aluat, presarandu-l peste prajitura. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Jerbo