Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Ian 2021 | 7064 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 520g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1,5 kg mere
  • 100g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100g fulgi de ciocolata
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mere si ciocolata - 950:

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.

Se da la o parte si se lasa la racit .

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de mere se intinde uniform pe foaia de aluat.

Se presara jumatate din fulgii de ciocolata uniform pe toata suprafata si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 5-6 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 45-50 minute)

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mere si ciocolata - 950" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]