Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Ian 2021 | 6688 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 520g aluat foietaj proaspat (2 foi)
  • 1,5 kg mere
  • 100g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100g fulgi de ciocolata
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mere si ciocolata - 950:

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.

Se da la o parte si se lasa la racit .

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.

Jumatate din umplutura de mere se intinde uniform pe foaia de aluat.

Se presara jumatate din fulgii de ciocolata uniform pe toata suprafata si se ruleaza strans.

Se taie felii de aprox 5-6 cm.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos. (circa 45-50 minute)

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mere si ciocolata - 950" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata