Desert tarta cu prune

de Lau in Dulciuri, 28 Ian 2021 | 2793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat foietaj(400 g)
  • 1 kg prune fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar
  • vanilat
  • 1 varf cutit ghimbir pudra
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.

Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe toata suprafata de tava.

Asezam prunele in tava si deasupra adaugam amestecul de zahar cu condimentele dupa gust.

Ridicam marginile de aluat ramas deasupra la prune,dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri arici