Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

de mirela0911 in Torturi, 13 Mar 2022 | 5816 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara de ciocolata. Si asa am facut acest tort care nu se prepara greu deloc, e simplu si tare gustos.
Si pentru ca asa s-a nimerit, cu acest tort sarbatoresc si reteta cu nr.1100! Wow.... ce cifra! 
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 150 g faina alba
  • 2 lgt amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 750 g mascarpone
  • 60 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 2 lgt esenta de migdale
  • fructe: zmeura, afine, visine
  • pt insiropat: apa+zahar+esenta de migdale

Pt.ornat:

  • 1 lgt smantana pt frisca
  • 50 g ciocolata alba + 1 picatura colorant rosu
  • fructe
  • macarons
  • sticksuri de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100:

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.

Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize, amestecand cu grija cu telul. Se imaprte cantitatea in doua si se coc 2 blaturi intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se lasa blaturile sa se raceasca apoi se taie fiecare in doua.

Crema: Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza. Se toarna smantana pt frisca treptat si se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Se da la rece crema pana in momentul folosirii.

Pentru sirop, se pune apa impreuna cu zaharul la fiert pt 5 minute. Dupa ce se raceste se adauga esenta de migdale.

Pe un platou se asaza o parte de blat, se insiropeaza apoi se unge cu o parte din crema. Deasupra se asaza fructele (congelate am avut eu): zmeura, afine si visine. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se intinde crema apoi fructele. Se continua pana la ultimul blat.

Cu restul de crema se unge tortul pe exterior (daca mai ajunge, daca nu, batem frisca). Ciocolata se topeste impreuna cu smantana pt frisca, se adauga colorantul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca bine apoi se orneaza tortul dupa imaginatie. Se asaza fructele, sticksurile de ciocolata si macaronsii sau dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe, chiar si proaspete.

2

Cantitatea de zahar din crema difera in functie de gustul fiecaruia.

3

Se orneaza dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii