"Bunatati pentru Craciun"
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam semintele de mac si esenta de vanilie,amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2 felii.
Crema-gelatina o hidratam cu apa cat sa o cuprinda,o dizolvam pe baie de aburi,
Mixam frisca,adaugam iaurtul scurs de zer,esenta de vanilie,gelatina si mixam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-in tava in care am copt blatul o tapetam pe margini cu hartie de copt,adaugam foaie de blat,insiropam,adaugam pe margini struguri taiati in 2 pe lungime,adaugam crema,struguri taiati,crema-dam tava la frigider 10 min-adaugam a 2 foaie de blat-insiropam crema ramasa,dam din nou la frigider cateva ore.
Indepartam folia si decoram dupa plac.