Desert tort de mere caramelizate, cu frisca

de Rahela Velicu in Torturi, 29 Ian 2018 | 10547 vizualizari

 

Cel mai bun si mai rapid tort! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 mere mari
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de finetti
  • 150 ml frisca lichida
  • scortisoara
  • nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere caramelizate, cu frisca:

Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti.

Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.

Intre timp pregatim compozitia pentru blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri, incorporam usor cu o spatula. Adaugam apoi treptat faina si praful de copt.

Scoatem merele de la cuptor si presaram scortisoara.

Turnam compozitia peste merele caramelizate si dam din nou la cuptor pentru 25-30 de min.

Facem testul cu scobitoarea. Trecem lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de peretii cratitei, punem farfuria deasupra cratitei si rastrnam. Raman merele perfect prinse de blat.

Imediat punem finetti deasupra merelor caci se mai topeste si lasam la racit.

Mixam frisca si ornam tortul, ornam si cu nuca dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut o cratita mica, cu diametrul de 18 cm.

2

Pentru a manca si piticii, renuntati la stratul de finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere caramelizate, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure