Dovlecei cu branza la cuptor

de susu in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2010 | 7965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 2 dovlecei mari
  • - branza de vaci si telemea de oaie
  • - marar sau alta verdeata care va place
  • - putin unt  (1 cub cat o nuca)
  • - 1/2 lingura faina
  • - putin lapte si iaurt mai gras
  • - putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu branza la cuptor:

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica  si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.Se face un sos bechamel din untul pus la topit, apoi adaugata faina,si la sfarsit aduagat putin cate putin laptele sau iaurtul mai putin gros. Sosul sa nu fie foarte foarte gros dar nici subtire

Intr-un vas rezistent la cuptor, uns si tapetat, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Ultimul rand sa fie de dovlecei. La sfarsit se toarna sosul bechamel, apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

25.03.2010, 19:46

Bunica 1

25.03.2010, 20:06

Bun, foarte bun ! Este usor de pregatit si gustos. Este perfect pentru o cina. Cred ca ar merge si cateva masline in compozitie

nadina73 1

26.03.2010, 02:14

arata super bine felicitari,ami ai putem veni?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata