Dovlecei gratinati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2011 | 7215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel marisor (2-3 mai mici)
  • 3 rosii potrivite
  • 200g branza de vaci sarata
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • 2 lg smantana
  • 50g unt
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Se spala dovleacul si se curata de coaja. Se taie felii potrivit de groase, se presara cu sare si piper si se lasa in strecuratoare 10 minute ca sa se scurga de apa.

Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza un rand de dovlecei, unul de branza rasa, pana se termina toate. Deasupra trebuie sa fie dovlecei. 

Rosiile se spala si se taie in 6 daca sunt mai marisoare (se pot pune rosii cherry intregi) si se aseaza pe marginea vasului. Ouale se bat bine, se amesteca cu cascavalul ras si smantana dupa care se toarna peste dovlecei. Se taie untul bucatele si se presara peste dovlecei si se da la cuptor pt 40 minute. 

Se serveste imediat ca atare sau alaturi de carne (noi am servit cu pulpe de pui la cuptor). Pofta sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume