Dovlecei pane cu sos de usturoi

de robert_b in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2015 | 5294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 3 oua
  • 200 gr. faina
  • sare
  • Pentru sosul de usturoi
  • o capatana mare de usturoi
  • 200 gr. ulei
  • 2 lingurite otet
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos de usturoi:

Dovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem faina, iar intr-un castron batem cele doua oua. Scurgem zeama lasata de dovlecei, apoi fiecare felie o dam prin: faina, ou, faina. Intr-o tigaie punem circa 4-5 linguri de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si punem feliile de dovlecel. Rumenim feliile pe ambele parti si le scoatem pe prosoape absorbante.

Sosul:

Curatam usturoiul bine,si il pisam cu un praf de sare, pana ce devine ca o pasta.Il scoatem intr-un castron,si cu ajutorul unei linguri de lemn il frecam cu uleiul si otetul (adaugate uleiul in fir subtire, ca sosul sa nu se taie). Dupa ce usturoiul s-a ingrosat si a devenit o pasta densa ne oprim. Atentie! Amestecati cu lingura doar intr-un sens, pentru a nu taia sosul. Servim sosul cu dovleceii calzi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane