Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Iun 2015 | 19349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei potriviti
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 250 g rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor:

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute. Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii. Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust. Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume. Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie. Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine. Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem. Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat. Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor. Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei. Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute. Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului. Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocana de praz cu ciuperci brune in aluat de paine