Daca mi se cere, ma apuc sa gatesc, invat sa gatesc putin pentru ca si deoarece nu-mi place sa arunc mancarea si cum cioroiul meu alias slow cookerul Crock-Pot e mic, e numai bun pentru 2 persoane. Dar nici de data asta n-am calculat, calculit sau cu se zice, deloc bine ca mi-a iesit un pic mai multa umplutura, noroc ca aveam si doi ardei grasi si am salvat umplutura si pe ardeii aia umpluti ( pentru ca nu au incaput in oala cioroiului) i-am bagat la congelator si ii fac alta data.
Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar proaspata si mi-o toc eu.
Intr-un bol punem carnea tocata dezghetata, apoi adaugam orezul, ceapa taiata marunt, vegeta, sare si piper dupa gust si omogenizam totul, apoi adaugam o cescuta de apa sa nu iasa intepenita umplutura si sa poata sa fiarba bine orezul. Eu gust si asa potrivesc de sare si piper, chiar imi place amestecul de carne tocata cu mirodenii sa-l mananc asa crud, n-am nici o problema. Dupa ce am rezolvat cu umplutura, taiem dovleceii pe din doua si apoi scobim in interior ca sa punem umplutura. Cum am spun in introducere a fost un pic mai multa umplutura si atunci am umplut si doi ardei grasi pe care i-am bagat la congelator pentru ca nu incapeau in vasul crock-pot-ului.
Deci am umplut dovleceii si apoi am pus uleiul in vasul slow cookerului Crock-Pot, am setat functia high si al lasat sa se incinga cat timp eu am pregatit sosul. Am curatat ceapa si am taiat-o bucati mai mici pe care le-am pus in blender, am adaugat si scobitura de la dovlecei si un pic din amestecul de rosii si ardei si am blenduit totul, am rasturnat amestecul intr-un castron si am dat la blender si rosiile cu ardei ramase ( recipientul blenderului fiind mai mic, am jonglat de doua ori cu el) am omogenizat totul si am potrivit de sare si piper. Am asezat dovleceii in vasul slow cookerului Crock-Pot si am turnat sosul peste ei, am asezat capacul si mi-am vazut de altele cca 4 ore, fara sa am batai de cap ca se lipeste sau mai stiu eu ce....
Sa aveti pofta !