Dovlecel pane

de monicamarton in Mancaruri de legume, 9 Sep 2015 | 4129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porţii:
  • 2 bucăţi de dovleac
  • 2 ouă
  • 5 linguri de făină
  • o cană de ulei
  • o linguriţă de sare grunjoasă
  • 2 frunze de pătrunjel
  • un praf de sare fină
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane:

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, apoi îi tăiaţi felii de aproximativ 3-5 mm şi îi aşezaţi într-un bol: puneţi câte o felie de dovlecel şi un pic de sare grunjoasă, procedaţi în continuare cu toate feliile astfel, până le săraţi pe toate. Îi lăsaţi să stea cu sare aproximativ o oră, apoi scurgeţi apa pe care o lasă şi puneţi uleiul la încins.

Pe o farfurie întinsă aşezaţi făina şi începeţi să tăvăliţi feliile de dovleac prin făină. Într-un bol spargeţi şi bateţi cele două ouă, adăugaţi piperul măcinat şi un praf de sare, având grijă să nu fie prea sărată compoziţia deoarece şi feliuţele de dovleac sunt sărate.

Treceţi feliuţele de dovleac pe care în prealabil le-aţi dat prin făină, prin bolul cu ouă bătute şi apoi le puneţi la prăjit. Rumeniţi pe ambele părţi feliuţele de dovleac, le scoateţi din ulei şi le puneţi pe un şerveţel să se scurgă de ulei. Presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat peste dovlecei.  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane