Drob Pascal

de Ancutsa in Ficat, 17 Apr 2017 | 2855 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa
  • legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru drob:
  • 700 g ficat de porc
  • 1 castron de pilaf
  • cateva frunze de ceapa verde
  • marar si patrunjel
  • 2 oua (crude) pentru a lega compozitia
  • 3 linguri de ulei
  • 30 g unt
  • Condimente:
  • sare si piper
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry
  • un morcov fiert feliat 
  • 100 g cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob Pascal:

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute. 

Intre timp, se fierbe ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit. 

Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul. Se bat bine ouale cu putina sare si piper si se toarna si ele peste compozitie, amestecand bine. 

Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute. Se poate servi cald, dar si rece, dupa cum va place.

 Pofta Buna si Paste Fericit!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob Pascal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)