Fac ordine printre retete,asa ajunge reteta de Pasti sa fie scrisa in mijlocul verii:) Reteta provine din zona Dobrogei.
Se curata organele de miel si se oparesc.
Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste.
Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa.
Separat calim si carnea de porc.
Organele de miel se scot din apa ,iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra si taia bucati cu cutitul.
Se adauga amestecul de ceapa calita la organe,peste care adaugam si carnea calita.
Se adauga si mararul curatat si tocat,impreuna cu 8 oua.Condimentam cu sare si piper si amestecam bine totul.
Batem un ou si in punem intr-o tava,peste care adaugam amestecul pentru drob.Deasupra drobului mai adaugam inca un ou batut si il intindem cu mana peste toata suprafata.
Se baga tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 45 de minute,intai la foc mare apoi mai scazut.
Este gata dupa ce nu mai joaca mijlocul.
Se scoate tava din cuptor,lasam sa se raceasca si taiem in romburi. Ornam cu diferite legume.