Dulceata de agrise

de Ksenya in Dulceata / Gem, 16 Iul 2014 | 15966 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte delicata ,necesita mai multa atentie insa rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de agrise bine coapte
  • 500 ml apa
  • 700 g zahar
  • o crenguta visin
  • suc de la o jumatate de lamaie potrivita
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise:

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul.

Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi.

Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc pentru 20 minute.Se da deoparte si se lasa la racit ,cand lichidul s-a racit suficient (apa de ploaie) se adauga fructele se pun pe foc si se lasa pana da in clocot ,se da deoparte pana a 2-a zi acoperit cu un tifon.

A 2-a zi se strecoara si siropul format se pune pe foc si se lasa pana obtinem un sirop bine legat ,adaugam zeama de lamaie si  fructele,asteptam sa dea in clocot si da-m deopatrte pana a 2- zi,cand punem pe foc lasam iarasi sa dea in clocot si umplem borcanele spalate si sterilizate .

TIPS-URI

1

Agrisele nu se culeg dupa ploaie,riscam sa crape la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

jolygina 1

08.04.2015, 23:21

mihasara 1

10.08.2016, 09:54

lucy2002 1

23.12.2019, 19:38

Wow ... nu am mai mancat agrise de cand eram copil! Avea bunica in gradina doua tufe, ce bune mai erau!!!
Sunt sigura ca dulceata este un deliciu!

COMENTEAZA