Dulceata de gutui

de mihasara in Conserve, 9 Oct 2015 | 4441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate(fara samburi)
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • sucul de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

 

  1. Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
  2. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
  3. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
  4. Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
  5. Dupa ce se topeste zaharul si siropul fierbe, rasturnam peste sirop cubuletele de gutui.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca dulceata de fundul cratitei.
  7. Este gata cand gutuile sunt moi  si in plus scoatem pe o farfuriuta un pic de dulceata sa vedem daca s-a legat.
  8. Se lasa sa se raceasca putin dupa care o asezam in borcane.
  9. Punem borcanele intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 10 minute.
  10. Le lasam in cuptor pana se racesc si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei pentru umplut, in saramura