Dulceata de pepene rosu

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 27 Aug 2015 | 7019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pepene rosu
  • 1 kg zahar
  • o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Curatam pepenele de coaja verde si il feliem.

Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru.

Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute.

Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul.

Le pastram la rece pana a doua zi.

Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita.

Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ.

Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele.

Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene.

2

Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]