Dulceata de piersici

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 1 Feb 2013 | 6171 vizualizari

 

Stiu ca inca nu este sezonul dulceturilor, dar m-am gandit ca n-ar fi rau ca cineva sa se inspire din reteta mea..la primavara !

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg piersici
  • Pentru Sirop:
  • 1 kg zahar
  • 2 cani apa
  • 1 vf sare lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute.

Siropul:  Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile.

NU SE PUN MIRODENIi, pentru a se pastra aroma piersicilor.

Cand e aproape gata, si anume, verificarea se face astfel:

intr-o farfuriuta punem o lingurita din compozitie si daca dam cu lingurita prin ea  ramanand o urma aproape perfecta...

Se pune un varf de sare de lamaie.

Se stinge focul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

De obicei, imi ies 4 borcanele.

Mult noroc!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (6)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:30

E o dulceata foarte buna!

ralu_ca 1

01.02.2013, 21:49

intr-adevar este foarte buna

MotanLaOale 1

02.02.2013, 09:59

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici albe