Dulceata de prune

de Julie in Dulceata / Gem, 18 Aug 2010 | 22766 vizualizari

 

O dulceata fina ,usor acrisoara, cu prune care raman intregi, daca nu o fierbem prea mult! ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii.Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:
Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi  impingem samburele
cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.

Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros.
Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .

Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Verificam daca este gata astfel: punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Julie 1

19.08.2010, 22:41

Multumesc mult tuturor! Dulceata este delicioasa si va servesc cu placere! Nadina, mai ales in schimbul a 5 furci!

Julie 1

19.08.2010, 22:41

Violeta, spor la umplut camara!

SENO 1

26.07.2011, 13:59

iuuuui ce bunatate
o sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coji de pepene rosu